Naši Astro savjetnici dostupni uživo telefonom

l  Razmislite o svojoj situaciji i zapišite si pitanja koja nas želite pitati
2 Nazovite naš broj 064/600-600  i odaberite astro savjetnika po kodu ili sačekajte da Vam se javi prvi slobodan. Cijena poziva tel:0,93€ - mob:1,12€ min
3 Nakon završenog razgovora ponovo razmislite o svemu, donesite ispravne odluke s kojima ćete započeti bolje sutra
4 Za sve dodatne nedoumice i probleme nazovite nas ponovo jer mi smo ovdje samo radi Vas

Tarot i boje: Značenje boja u tarot kartama

Tarot i boje: Značenje boja u tarot kartama

Tarot i boje: Značenje crvene i plave u tarot kartama

U kontekstu Tarota, boje igraju ključnu ulogu u prenošenju dubljih poruka i simbolike koje se kriju iza svake karte. U odlomku pod naslovom “Tarot i boje: Značenje crvene i plave u tarot kartama” istražit ćemo kako ove dvije boje doprinose razumijevanju poruka koje nam tarot šalje.

Crvena boja u tarot kartama često se povezuje s elementom vatre i simbolizira strast, energiju, snagu i želju. U mnogim tarot špilovima, crvena je istaknuta boja u kartama koje predstavljaju emocije, ljubav i životnu silu. Na primjer, u kartama poput Ljubavnika i Strijelaca, crvena može ukazivati na snažne emocionalne veze i seksualnu energiju.

Također, crvena može predstavljati i upozorenje, sugerirajući potrebu za oprezom ili može ukazivati na potencijalne konflikte i agresiju.

S druge strane, plava boja u tarotu često se povezuje s elementom vode i simbolizira mir, spokojstvo, intuiciju i emocionalnu dubinu. U kartama kao što su Zvijezda i Mjesec, plava može predstavljati duhovno buđenje, inspiraciju i duboko razumijevanje skrivenih istina. Plava također može označavati komunikaciju i izražavanje, te se često pojavljuje u kartama koje naglašavaju važnost dijaloga i razmjene ideja.

Razumijevanje kako se crvena i plava boja manifestiraju u tarot kartama omogućuje nam dublje uvide u našu osobnu psihologiju i okolnosti koje nas okružuju. Tarot i boje: Značenje boja u tarot kartama nije samo estetski element, već ključan aspekt interpretacije koji nam pomaže da bolje razumijemo poruke koje nam tarot otkriva. Kroz prizmu ovih boja, tarot postaje bogatiji i slojevitiji alat za osobni razvoj i introspekciju.

Tarot i boje: Simbolika zelene i žute boje u tarotu

Zelena i žuta boja u tarotu nose svoje jedinstvene simbolike i poruke koje su važne za cjelovito tumačenje tarot čitanja. U odlomku “Tarot i boje: Simbolika zelene i žute boje u tarotu” istražit ćemo kako ove boje utječu na značenje i interpretaciju tarot karti.

Zelena je boja prirode, rasta i obnove. U tarot kartama, zelena simbolizira ravnotežu, iscjeljenje i prosperitet.

Kada se pojavi u čitanju, može ukazivati na razdoblje oporavka ili na potrebu za povezivanjem s prirodnim svijetom. Zelena također može predstavljati materijalnu stabilnost, kao i emocionalnu ili duhovnu ravnotežu. Karte poput Carice, koja je često prikazana okružena zelenilom, mogu sugerirati plodnost i obilje u životu pojedinca.

Žuta boja, s druge strane, povezana je sa suncem, svjetlošću i intelektom.

U tarotu, žuta može simbolizirati optimizam, sreću, kreativnost i mentalnu jasnoću. Kada se pojavi u čitanju, žuta boja može sugerirati da je vrijeme za usredotočenje na pozitivne misli i ideje. Također može upućivati na potrebu za komunikacijom i razmjenu znanja.

Karta Sunca, koja obiluje žutom bojom, često se tumači kao znak uspjeha, vitalnosti i radosti.

Razumijevanje kako zelena i žuta boja utječu na značenje tarot karti pruža nam dublje razumijevanje kako energije koje ove boje predstavljaju mogu utjecati na našu svakodnevnicu. Tarot i boje: Značenje boja u tarot kartama nudi nam mogućnost da prepoznamo i iskoristimo ove energije u svrhu osobnog rasta i boljeg razumijevanja svijeta oko nas. Uz pomoć tarota, možemo koristiti simboliku boja kako bismo donijeli mudrije odluke i krenuli putem koji vodi prema harmoniji i ispunjenju.

Tarot i boje: Dublje razumijevanje crne i bijele u tarot kartama

Crna i bijela boja u tarotu predstavljaju temeljne polaritete i često se koriste za naglašavanje kontrasta između svjetla i tame, početka i kraja, znanja i neznanja. U odlomku “Tarot i boje: Dublje razumijevanje crne i bijele u tarot kartama” pogledat ćemo kako ove boje oblikuju dublje značenje tarot čitanja.

Crna boja u tarotu može simbolizirati tajnu, nepoznato, pa čak i smrt.

No, nije nužno negativna; često označava kraj jednog ciklusa i početak novog, što može biti vrlo oslobađajuće i transformativno. U kartama poput Smrti, crna boja ne označava fizičku smrt, već kraj jedne faze i početak nove. Crna također može predstavljati duboku introspekciju i meditaciju, potičući nas da zavirimo u najskrivenije kutke naše podsvijesti.

Bijela boja, nasuprot crnoj, simbolizira čistoću, istinu i jasnoću.

U tarotu, bijela često označava novi početak, prosvjetljenje i duhovnu čistotu. Bijela se može pojaviti u kartama poput Sudnjeg dana, gdje simbolizira buđenje i oslobođenje od prethodnih ograničenja.

Bijela boja također predstavlja nevinost i nepristranost, potičući nas da pristupimo situacijama s otvorenim umom i srcem.

Tarot i boje: Značenje boja u tarot kartama suštinski je važno za potpuno razumijevanje i interpretaciju čitanja. Crna i bijela boja, kao osnovni kontrasti, mogu nam otkriti mnogo o našim unutarnjim sukobima i potencijalima za rast. U tarotu, ove boje služe kao snažni podsjetnici na cikluse koje prolazimo i na ravnotežu koju trebamo održavati u našim životima. Spoznaja koju nam pružaju crna i bijela boja u tarot kartama vodi nas ka dubljem razumijevanju univerzalnih istina koje oblikuju našu stvarnost.

Naši Astro savjetnici dostupni uživo telefonom

l  Razmislite o svojoj situaciji i zapišite si pitanja koja nas želite pitati
2 Nazovite naš broj 064/600-600  i odaberite astro savjetnika po kodu ili sačekajte da Vam se javi prvi slobodan. Cijena poziva tel:0,93€ - mob:1,12€ min
3 Nakon završenog razgovora ponovo razmislite o svemu, donesite ispravne odluke s kojima ćete započeti bolje sutra
4 Za sve dodatne nedoumice i probleme nazovite nas ponovo jer mi smo ovdje samo radi Vas

Dostupni smo za pozive iz inozemstva

Austrija 0900/404-444 2,16 €/min
Belgium 0907/82-366 2,00 €/min
Bosna i Hercegovina
Crna Gora 095/700-002 0,985 €/min
Finland 35870095120 3,56 €/min
Hrvatska 064/558-558 tel:0,46€ - mob:0,63€ min
Ireland 1570-476-090 1,78 €/min
Italy 899 166 527 0,366 €/call + 1,83 €/min
Kanada 1-900-528-1299 2,99 CAD/min
Makedonija 0590/40-602 53,10 ден./min
Mađarska 0690/982-610 508 HUF/min
Nizozemska 0909/343-43-43 0,90 €/min
Njemačka 0900/330-3330 1,99 €/min
Norveška 820/77-321 14,00 NOK/min
Slovenija 090/726-788 1,99 €/min
Srbija 0901/640-640 96 RSD/min
Švedska 0939/111-9068 20,00 SEK/min
Švicarska 0901/120-021 3,50 CHF/min

         
Ocjena: 4.9 / 5 (237 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo