Horoskopski znakovi

Horoskopski znakovi

Horoskopski znakovi po datumu rođenja:

U astrologiji horoskopski znakovi odražavaju specifičnost osobe koja se temelji na vremenu rođenja i položaju Sunca. Postoji ukupno 12 horoskopskih znakova. Svaki horoskopski znak otkriva karakteristike i potencijale pojedinca, kao i životne njegove težnje i nastojanja. U astrološkom smislu horoskopski znakovi simboliziraju aktivnu energiju koja se manifestira u pogledu temperamenta, životnih navika i ustrajnosti u ciljevima. Prema podjeli, horoskopski znakovi su sljedeći:

ovan 21/3-20/4
Ovan je prvi horoskopski znak koga krasi osobina da je vječiti borac. Uvijek se bori za svoje principe, ali zna da brzo plane i da se naljuti. Karijera mu je vrlo bitna i obično je Ovan uspješan u poslovnim transakcijama. Vrlo je vezan za svoju djecu i obitelj mu je vrlo bitna.

bik 21/4-20/5
Bik je drugi horoskopski znak. Voli slobodu, teži materijalnom stvaranju. Ima jake stavove, ali meko srce. Voli prirodu i cvijeće. Spada u pasivne horoskopske znakove. Želi promijeniti u svijetu sve ono što je loše, veliki je borac za prava drugih.

blizanac 21/5-20/6
Blizanac je treći horoskopski znak zodijaka. Nemiran znak, pun akcije, vezuje se za komunikaciju, zbog predstavnika Merkura. Ovaj horoskopski znak zodijaka ima jako puno prijatelja i obično je uspješan u javnim poslovima. Blizanci imaju dvojnu prirodu, skloni su promjenjivosti.

rak 21/6-20/7
Rak je četvrti horoskopski znak zodijaka. Vrlo emotivan znak koji sve veže za svoj dom. Uporan u namjerama da uspije, ali osjetljivog zdravlja. Za uspjeh mu je neophodna podrška.

Lav 21/7-20/8
Lav je peti horoskopski znak zodijaka. Djeca Sunca. Ljudi s dosta snage, energije i optimizma. Veoma uporni i odlučni, obično imaju dobru financijsku situaciju, a nešto manje sreće u ljubavnim odnosima.

Djevica 21/8-20/9
Djevica je šesti horoskopski znak zodijaka.Vezuje se za rad i prehranu. Djevice obično imaju solidnu karijeru, ali i probleme s tjelesnom težinom.

Vaga 21/9-20/10
Vaga je sedmi horoskopski znak zodijaka. Vezuje se romantiku i emociju. Uglavnom su vrlo uspješne u karijeri, imaju dosta promjena u ljubavnom životu.

Škorpion 21:10-20:11
Škorpion je osmi horoskopski znak zodijaka. Ideologija vezana za posao.Škorpion je dosta izdržljiv znak, ali uglavnom nema dobru organizaciju. Veliki radnik zodijaka.

strijelac 21:11-20:12
Strijelac je deveti horoskopski znak zodijaka. Voli avanture i putovanja. Vječiti istraživač nepoznatog. Strijelac se smatra najsretnijim znakom zodijaka, zbog svog predstavnika Jupitera, velikog dobrotvora.

Jarac 21:12-20:01
Jarac je deseti horoskopski znak zodijaka. Veže se za karmu. Materijalni znak, podložan problemima s kostima i padovima. Nekada su skloni alkoholu.

Vodenjak 21/1-20/2
Vodenjak je jedanaesti horoskopski znak zodijaka. Divan inovator, osobe ispred svog vremena. Vodenjaci imaju osjetljiv živčani sustav, pa im je potrebna velika pozornost i podršku, na njihovom putu ka velikom uspjehu.

ribe 21/2-20/3
Ribe su dvanaesti horoskopski znak zodijaka. Emotivne ribe, vrlo su naklonjene umjetnosti. Ali nedefinirani stavovi u životu i velika nesigurnost, uglavnom ih odvede u velika sanjarenja. Skloni su porocima.

Horoskopski znakovi očitavaju se dnevno, tjedno, mjesečno i godišnje!